dilluns, 22 d’agost del 2016

Inauguració de l'exposició "Buscant el Blau", de Bea Dalmau







Una exposició fotogràfica de setze paisatges nòrdics que volen transmetre serenitat a l’espectador

Aquesta tarda, el Taller de Cinta Dalmau ha inaugurat l’exposició fotogràfica “Buscant el blau”, de Bea Dalmau.
L’exposició consta d’un total de setze fotografies de paisatges nòrdics que busquen el color blau del gel per tal de transmetre una sensació de tranquil·litat i serenitat en l’espectador.
L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, entre d’altres autoritats i de la germana de la fotògrafa, propietària del local, Cinta Dalmau, que ha dit que “aquesta és l’exposició que més il·lusió em fa de presentar”.
A continuació, Oriol Alemany, organitzador de l’exposició i fotògraf de TV3, de la revista Descobrir i col·laborador del National Geographic, ha explicat que “l’exposició vol destacar el color blau de l’àrtic per sobre dels altres, el color que adopta el gel pels seus fotons energètics”.
Per la seva banda, l’autora de les fotografies, Bea Dalmau, ha destacat que “aquesta és la meva primera exposició” i ha agraït la feina feta per part de l’Oriol Alemany que “m’ha aconsellat i ajudat en tot moment”.
Ha explicat que “la intenció d’aquesta exposició és compartir aquestes fotografies amb moltes persones” i que “es tracta d’un projecte personal del viatge que vaig fer a Noruega l’any 2008 i al Pol Nord aquest estiu”.
D’altra banda, ha recordat una cita del fotògraf Toni Catany, que deia que “a l’hora de fer una fotografia s’ha de buscar l’instant decisiu, igual que quan es va a caçar” i ha afegit que “les fotografies són un acte reflexiu i no són mai una casualitat”.
A més, ha dit que “cal gaudir de la fotografia des de diferents maneres” i ha reconegut que les seves fotografies “estan fetes des d’una concepció clàssica de l’art”, ja que “em costa veure una exposició que impacti i em faci pensar”.
Per la seva banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que “Bea és una persona que se sent molt ebrenca i molt tortosina” i que “el color blau de l’exposició també és el color predominant de l’Ebre”.
Ha afegit que “el que més es valora dels fotògrafs és que saben fer veure un instant als que no el poden captar” i que “des de l’Ajuntament ens fa molta il·lusió que la seva primera exposició sigui a Tortosa”. Finalment, també ha dit que “esperem que Bea faci una exposició on capti diferents imatges del territori per emocionar la gent de l’Ebre”.
L’exposició es podrà visitar fins el 23 d’abril i el proper dia 9, a les 19:00h, es farà una visita guiada a l’exposició amb una xerrada sobre les fotografies.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 18 de març del 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada