dimarts, 9 d’agost del 2016

Primera visita oficial del President de la Generalitat a les Terres de l'Ebre





“Atès que ells no governen, almenys que ens deixin governar als altres"
El President Puigdemont anuncia que el Govern presentarà un contenciós administratiu en contra del PHN

Quan encara no fa ni un mes de la seva investidura, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha desplaçat fins a Tortosa en el marc de la seva primera visita oficial a les Terres de l’Ebre.
El President Puigdemont ha anat primerament a l’Ametlla i després ha vingut a Tortosa, on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Ferran Bel, i tots els membres del consistori. Allí ha signat el llibre de visites i s’han dirigit cap a la Delegació del Govern, al Palau Abària, on hi havia prevista una reunió amb els membres de la PDE, quan falten pocs dies per a la gran manifestació en contra del transvasament a Amposta. Abans però, juntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha visitat les obres del nou edifici de les delegacions, així com el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa o el Palau Climent, seu de la Diputació de Tarragona a l’Ebre.
Puigdemont i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’han reunit amb els membres de la PDE i amb representants veïnals afectats per la N-340, juntament amb els representants del govern municipal durant una hora a la Delegació del Govern.
En posteriors declaracions als mitjans, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que el Govern de la Generalitat presentarà un recurs contenciós administratiu en contra de l’aprovació del Pla Hidrològic Nacional (PHN) de la Conca de l’Ebre i ha refermat que “cal defensar el cabal ecològic de l’Ebre per tal d’aturar el despropòsit del govern espanyol”. En aquest sentit ha afegit que “no només hi donarem suport en l’àmbit jurídic, sinó també en el polític i el parlamentari”.
Puigdemont ha explicat que “des del dia que vaig ser nomenat president vaig tenir clar que havia de venir a atendre el territori per escoltar una de les reivindicacions més justes per al sosteniment del model ambiental del país” i que “el Govern està disposat a totes les negociacions possibles”. Així doncs, ha informat que es tornarà a reunir amb els membres de la PDE l’endemà de la manifestació en defensa de l’Ebre prevista a Amposta per al proper 7 de febrer.
En relació a les reivindicacions veïnals per aconseguir la gratuïtat de l’AP-7, ha destacat que “amb els problemes de la N-340 serem molt sensibles, com ja ho era en Santi Vila” i que “coneixem els impactes que té sobre el territori i el model que hauríem exigit és el de la N-2 de Girona”. I és que, segons el President, “la reducció a Girona és tan eloqüent i tan contundent que ens fa rubor haver de recordar al Ministeri de Foment que aquesta mesura tindria conseqüències directes per a moltes famílies i persones”. El fet que el govern espanyol no prengui cap mesura ha lamentat que “és una mancança molt trista i el fet que no es faci una mesura d’aquestes característiques és un error per a les persones”.
Finalment, ha defensat que “el Govern català no s’atura, el Parlament no s’atura i complirem amb el mandat democràtic del 27-S”. A més, ha puntualitzat que a l’Estat espanyol “hi ha un govern en funcions que té una gran incapacitat de governar” i ha reivindicat al govern espanyol que “atès que ells no governen, que ens deixin governar als altres” i que “deixi governar als que tenim voluntat de governar i estem en condicions de fer-ho”.
Per la seva banda, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha destacat que aquesta “ha estat una reunió cordial amb molts punts de coincidència i molt positiva” i que “hem d’evitar els enfrontaments i defensar el futur de les Terres de l’Ebre”.
Tomàs s’ha mostrat agraït “del gest del President i de la forma de treballar mantenint la postura que sempre hem defensat” i ha afegit que “nosaltres no acceptarem mai altres conceptes en lloc del transvasament”. A més, també ha explicat que “després de la manifestació ens reunirem al Palau de la Generalitat per parlar i valorar la manifestació i quins són els passos que podem fer”.
Finalment, ha informat que el Govern els ha lliurat en mà els plans de gestió de la Xarxa Natura 2000, una documentació que els permetrà argumentar la lluita jurídica a la Comissió Europea en contra del PHN.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 29 de gener de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada