dilluns, 27 de juliol del 2015

Concert de Jordi Savall & Hespèrion XXI per commemorar els 20 anys de la Festa del Renaixement





Tortosa celebra la XX edició de la Festa del Renaixement amb un concert de Jordi Savall a la Catedral de Santa Maria

“Viatgers de l’ànima i del temps: diàlegs musicals entre l’Orient i l’Occident, i entre l’Antic i el Nou Món”, és el títol del concert que Jordi Savall & Hespèrion XXI han ofert aquesta tarda a la Catedral de Santa Maria de Tortosa.
El concert, de caire commemoratiu amb motiu de la XX edició de la Festa del Renaixement, ha estat l’acte inicial de la resta d’espectacles que completaran el programa d’aquesta edició. El músic, Jordi Savall, és un bon coneixedor de les músiques antigues del món i, especialment, de les més tradicionals del segle XVI, tot i que, també domina els repertoris de música medieval, barroca o del classicisme. A més, amb el seu grup Hespèrion XXI, interpreta cançons, gallardes i altres obres populars amb la seva inconfusible viola de gamba.
Un ampli repertori de cançons sefardites, gregues i catalanes que evoquen la memòria del poble, les tradicions de la Mediterrània, els orígens de l’Antic i el Nou Món i que et descobreixen les cançons i músiques d’exili més desconegudes de l’època; han estat el tema central d’aquest gran concert, que ha tingut com a escenari de fons el Reixat Renaixentista de la Catedral de Santa Maria de Tortosa. Al davant del mateix reixat i acompanyant els músics a l’escenari, els membres més distingits de les famílies nobles del segle XVI de la nostra ciutat no han volgut perdre’s cap detall d’aquest destacat esdeveniment.
La Catedral de Tortosa s’ha omplert de gom a gom després d’haver-se confirmat que les entrades per al concert estaven totes exhaurides. Cal recordar que els mesos previs al concert es van poder aconseguir mitjançant la venda anticipada al web de la Festa del Renaixement pel preu de 15€, mentre que, les darreres setmanes es van poder obtenir a taquilla o al mateix web pel preu de 18€.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 11 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada