dimecres, 22 de juliol del 2015

Es dissol l'Executiva Intercomarcal de les Terres de l'Ebre d'Unió Democràtica de Catalunya






La majoria dels membres de l’Executiva Intercomarcal d’UDC a les Terres de l’Ebre aposten per la refundació del partit i se sumen a la plataforma “Hereus d’UDC 1931”

Aquest matí, els membres de l’Executiva Intercomarcal dimissionària d’UDC de les Terres de l’Ebre han convocat una roda de premsa per fer públic el trencament i la dissolució del partit a les comarques ebrenques i per presentar el seu posicionament i futur full de ruta.
El seu president, Juanjo Malràs, ha fet palès “el malestar a dins de l’executiva”, explicant que “hi ha hagut acords que s’han pres sense passar per moltes institucions” i “hi havia una certa preocupació latent, però nosaltres anàvem fent per prioritzar el moviment nacional”.
Ha explicat que les Terres de l’Ebre “han estat el territori que va rebutjar amb més autoritat la pregunta perquè no hi estàvem d’acord i era molt ambigua” i que aquest era “un motiu de falta de diàleg per part dels màxims òrgans de representació, com és el cas del Comitè de Govern i el Consell Nacional”.
Ha manifestat que les conseqüències de la fragmentació del partit a nivell de Catalunya a les nostres terres també han tingut el seu ressò i algunes de les principals conseqüències que se n’han derivat són: “actualment a les Terres de l’Ebre no hi ha direcció política en l’Executiva Intercomarcal perquè ahir vam dimitir, els comitès de les comarques també s’han dissolt, més d’un centenar de militants deixen el partit per la falta de diàleg i perquè Unió està buida de contingut”. Ha exposat que a partir d’ara defensaran “la militància que porta el sentiment d’Unió molt endins i també la seva ideologia democratacristiana, perquè no volem que es quedin orfes” i que “ens sumarem a la plataforma Hereus d’Unió 1931”.
Ha explicat que la militància de la que, esdevindrà el proper cap de setmana una nova formació política, pot comptar, a nivell de tota Catalunya, amb més de 1.200 o 1.300 inscrits. També en clau catalana, estimen que es dissoldran entre el 80 i el 90% de les Executives Intercomarcals.
En relació a l’Executiva d’UDC a les Terres de l’Ebre ha dit que 11 dels 14 membres han dimitit i dels que no ho han fet, dos han votat en contra (dels municipis de Tortosa i de la Torre de l’Espanyol), mentre que un no va assistir a la reunió (del municipi de Garcia). Malràs ha dit que “poden haver canvis en la nova Executiva sorgida de la nova formació política” i que “donem suport al caràcter plebiscitari del 27-S i a la defensa d’esdevenir un Estat independent”. Ha explicat que “estem al costat del projecte polític que el passat 20 de juny va presentar el President Mas” i que “els democratacristians que volem un Estat independent, sumarem esforços amb la majoria del poble català”.
Pel que fa als governs municipals han deixat clar que seguiran donant suport al projecte amb el qual es van presentar a les eleccions durant aquests quatre anys.
Finalment, han fet una crida a tots els militants d’Unió que defensin aquestes idees i també als milers de persones que s’han donat de baixa en els darrers anys per tal que se sumin al projecte de refundar UDC en un nou partit polític.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada