dimarts, 21 de juliol del 2015

L'ANC enlaira el primer punter humà a Tortosa








Les Terres de l’Ebre donen el tret de sortida a la campanya de l’Assemblea Nacional Catalana “On tot comença” de cara al 27-S

Aquesta tarda, la ciutat de Tortosa ha dut a terme el primer punter humà de Catalunya i ha donat el tret de sortida a la campanya “On tot comença”, organitzada per part de l’Assemblea Nacional Catalana de cara a les eleccions del proper 27-S.
L’acte, que s’ha celebrat al Parc Municipal Teodor González, s’ha iniciat a primera hora de la tarda amb les activitats lúdiques de la gimcana adreçada als més petits de la casa. Les proves, pensades en clau territorial, estaven relacionades amb el riu Ebre, les comarques catalanes, o bé, el folklore de la mateixa ciutat.
El parc, però, no ha comptat amb el màxim nombre d’assistents fins que s’han iniciat els parlaments dels diferents representants de l’equitat territorial en defensa de les millors qualitats per ales Terres de l’Ebre, en tots els àmbits.
Abans d’iniciar-se els parlaments, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha fet unes declaracions als mitjans de comunicació i ha explicat que “cal construir un nou país amb estructures d’estat noves” i ha dit que “         Catalunya, i en especial aquestes terres, han patit històricament l’abandonament de les infraestructures”.
Ha dit que “aquest acte és el primer d’un seguit d’actes que permetrà tornar a posar la musculatura en marxa” i que “la millor garantia del 27-S és la prova fantàstica de la voluntat de participació de la ciutadania”. Ha manifestat que “hem de donar una imatge única arreu del món del nostre país” i referint-se a l’enquesta realitzada recentment ha dit que “s’ha de fer una lectura positiva perquè tot i haver crescut el NO a partir dels indecisos cal pensar que un 42% de la població està disposada a votar pel SÍ”. Ha afegit que “aquest tant per cent es pot modificar” i que “la il·lusió és la que permetrà equilibrar les posicions” un altre cop de manera favorable a la Independència del país.
No ha passat per alt la importància d’aquestes terres i ha fet una especial menció a Tortosa i a les Terres de l’Ebre dient que “són un símbol important per al país, des del treball per a la dignitat, en defensa del territori i del riu que ha donat convenciment als ciutadans” i que “aquest és un acte d’agraïment i de reconeixement a Tortosa”.
Pel que fa al procés català, ha dit que “no es pot pensar que tenim tot el temps del món” i que “el sentiment ha d’anar més enllà dels partits i dels esforços”.
Els diferents representants dels moviments socials de les Terres de l’Ebre, han iniciat els parlaments en defensa de l’equilibri territorial. La primera en fer-ho ha estat la presidenta de la plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, que ha dit que “aquest moviment és un exemple per demostrar que la lluita social serveix” i que “no ens cansarem de fer reivindicacions per a les millores de la mobilitat de les nostres terres”. D’altra banda, la representant d’Unió de Pagesos, Aurora Forés, ha explicat que “dels 2.600€ que rep Catalunya per a l’agricultura, se n’acaben perdent 1.500” i que “en una Catalunya independent i autònoma, el nostre país aportaria fins a cinc vegades més el que rep actualment l’Estat Espanyol”.
Com no podia ser d’altra manera, l’encarregat de defensar les millors condicions per al riu Ebre, ha estat el president del Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, que ha parlat en defensa del país dient que “ara tot comença i el 11-S la gent ha de sortir per tots els carrers de Barcelona”. Ha començat el seu discurs dient que “ens volen robar l’aigua, però ens trobaran al carrer!” i ha afegit que “es necessita una majoria social catalana de cara al 27-S”.  Ha defensat que “han de tenir en compte la gent de les Terres de l’Ebre per tenir un pes més important en la nova societat, però ens cal molta perseverança”. Ha parlat “d’unitat” per defensar el futur i el territori amb igualtat d’oportunitats i ha dit que “amb perseverança, solidesa i continuïtat s’acabarà imposant el respecte per l’Ebre en favor de la societat”.
Ha dit que ara més que mai “tenim l’oportunitat de solucionar aquesta problemàtica” i que “la gent de les Terres de l’Ebre hem d’anar a Barcelona l’11-S i el 27-S s’ha d’anar a votar”. Ha acabat la seva intervenció deixant clar que “la idea que defensem des de la PDE és molt clara” i que “aquesta lluita ha de continuar”.
La darrera intervenció de la intensa jornada ha estar per al president de l’ANC, Jordi Sànchez, que s’ha sumat al clam impulsat des de la PDE, dient que “sense la dignitat d’aquesta terra, Catalunya, perdria molt!” i que “s’ha d’apostar per garantir les oportunitats de major equilibri territorial i de major transcendència per al territori”.
Ha explicat que “un país petit com el nostre necessita tractes diferencials” i que “les decisions polítiques s’han de prendre escoltant la gent”. Ha reconegut que “Catalunya té mancances en la xarxa ferroviària, però no és casualitat perquè des de Madrid han decidit que el nostre país no pot créixer com és mereix”.
Ha defensat que els catalans “volem ser lliures per donar un millor futur als nostres fills i filles” i que “hem d’evitar que el jovent hagi de marxar del país”. Ha afegit que “estem al davant d’una oportunitat única i hem d’escollir entre la llibertat del país o el manteniment de la bella Espanya” i que “aquest acte que comença a Tortosa, és l’inici de la mobilització de la Diada, on les Terres de l’Ebre aniran de color blanc, en representació del full en blan de tot allò que volem escriure”.
Ha dit que espera que “el govern del futur Estat Independent ho faci tot molt millor que el govern d’Espanya” i que “la Independència permetrà que el país tingui tots els instruments que necessita i trobarem la fórmula per poder guanyar la majoria”. Ha explicat que “hem d’aconseguir que entre 3 i 5 persones indecises, deixin de dubtar”, demanant-ho com un deure per a la ciutadania de cara al 27-S. Ha recordat que “l’aposta per la independència és una aposta per la democràcia” i que “a partir del 27-S, cal garantir que el Parlament posarà fil a l’agulla per desconnectar d’Espanya i que ningú posi en qüestió el govern català”.
Finalment, ha dit que “ens cal il·lusió per mobilitzar centenars de milers de persones” i que “s’ha de treballar en dignitat pel territori”.
Tot seguit, poc més de 300 persones s’han aplegat sota unes cartolines blaves per tal de formar el primer punter humà de Catalunya, el que posa l’accent en l’equilibri territorial, en defensa de les millors condicions pel futur estat català, però també en defensa d’allò que ens distingeix a les Terres de l’Ebre, com el riu i l’agricultura. La jornada ha finalitzat amb un concert del grup “Crator”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 5 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada