dilluns, 13 de juliol del 2015

L'Ajuntament de Tortosa aprova el Cartipàs Municipal al Ple Extraordinari d'aquest mes




Es mantenen les mateixes àrees i els regidors i regidores conserven majoritàriament les seves regidories, però amb alguns canvis

El primer Ple Extraordinari aprova el cartipàs municipal, el règim de sessions de la corporació, el règim de dedicacions i indemnitzacions dels regidors a les sessions o la modificació de la plantilla del personal eventual de l’Ajuntament.
Ahir a la tarda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat d’alguns dels regidors del govern, van presentar els detalls del Cartipàs Municipal 2015 – 2019. En primer lloc, es va informar que el nou equip de govern té per objectiu mantenir la mateixa estructura en les àrees municipals (Serveis al Territori, Serveis a les Persones, Promoció de la Ciutat, Serveis Centrals i Espai Públic).
Pel que fa a les regidories, la majoria dels regidors i regidores seguiran al capdavant de les mateixes però incorporant-ne d’altres i amb algunes modificacions.
La 1ª tinent d’alcalde seguirà sent Meritxell Roigé, que tornarà a estar al capdavant de la regidoria d’Urbanisme i Obres Públiques, a més d’incorporar la regidoria de Medi Ambient i Mobilitat. La 2ª tinent d’alcalde serà Anna Algueró que continua dirigint la regidoria d’Acció Social i incorpora Ensenyament. Emili Lehmann passa a ser el 3er tinent d’alcalde al capdavant de la regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, a les quals també s’hi sumen Hisenda, Noves Tecnologies i Agermanaments. L’únic regidor que es manté com fins ara és Domingo Tomàs que seguirà sent el regidor de Festes i de Serveis i Logística. La 5ª tinent d’alcalde serà Dolors Queralt, la nova regidora de Cultura i d’Universitats. El 6è tinent d’alcalde serà Joaquim del Pino, l’exregidor de Cultura que ara estarà al capdavant de la regidoria d’Esports i de Governació i serà el responsable del SAC. Finalment, l’últim regidor, Alfredo Ferré, seguirà al capdavant de Turisme i Joventut, mentre que afegeix la de Seguretat i Personal.
D’altra banda, cal esmentar que també hi ha hagut alguns canvis a les regidories de barris, impulsades pel mateix alcalde en el seu primer mandat l’any  2007.
El Centre i el Nucli Antic i la Simpàtica estaran al càrrec de la 1ª tinent d’alcalde, Meritxell Roigé. Anna Algueró seguirà sent la regidora del barri de Santa Clara, mentre que Emili Lehmann seguirà sent el regidor del barri de Ferreries. Domingo Tomàs serà el regidor del barri del Temple i de Remolins i Dolors Queralt estarà al capdavant del Grup El Temple. Joaquim del Pino tindrà el barri del Rastre i també Sant Josep de la Muntanya i Alfredo Ferré el barri de Sant Llàtzer.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va dir que serà el coordinador de les cinc àrees generals i l’interlocutor de la Federació d’Associacions de Veïns.
En el primer Ple Extraordinari de la legislatura s’ha aprovat la proposta en relació al règim de sessions ordinàries del Ple que serà el primer dilluns de cada mes a les 18:00h, avançant així fins a una hora i mitja l’horari preestablert en l’anterior mandat.
El tercer punt de l’ordre del dia ha consistit en nomenar l’alcaldessa de la pedania de Els Reguers, Esther Vidal, i l’alcalde pedani de Vinallop, Jose Antonio Estíbalez. A més, també s’han designat els membres de la Junta de Govern Local, formada pels mateixos regidors i regidores.
Al llarg del Ple, també s’ha aprovat la proposta de mantenir el lloc de treball, les funcions i retribucions del Cap de Premsa i del Cap de Gabinet de l’Alcaldia, que formen part del personal eventual del pressupost del 2015 de l’Ajuntament de Tortosa. Pel que fa als regidors, han acordat reduir el sou un 5%, recordant que al llarg dels darrers anys s’ha reduït en un 30%. En el cas del regidor Domingo Tomàs, s’ha seguit mantenint el nomenament de dedicació exclusiva, rebaixant el seu sou al dels altres regidors amb dedicació parcial i recordant que cobra un 25% menys que els regidors en dedicació exclusiva dels anteriors mandats.
Finalment, també s’ha tirat endavant la proposta de delegació de competències del Ple en la Junta de Govern Local, com és el cas de les matèries de la contractació, dels béns, dels assumptes econòmics i financers, de l’ordre judicial, dels convenis, del personal de l’Ajuntament i de les subvencions.
Tot el que s’ha aprovat en aquest Ple Extraordinari es publicarà al Butlletí Oficial de l’Ajuntament.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 18 de juny de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada