dimarts, 7 de juliol del 2015

Presentació del llibre digital "Memòries d'un ancià centenari: Història del Col·legi Sant Josep de Tortosa"







Antics professors del Col·legi Sant Josep presenten el llibre digital “Memòries d’un ancià centenari: Història del Col·legi Sant Josep de Tortosa” per tal de recuperar la seva emblemàtica història

L’Associació Amics dels Josepets ha estat treballant en un projecte encapçalat per exprofessors del Col·legi de Sant Josep de Tortosa per tal de donar a conèixer la seva història i recuperar el passat d’aquest, ja emblemàtic, edifici.
És per això, que aquesta tarda, la Cripta de la Reparació ha acollit la presentació del llibre digital “Memòries d’un ancià centenari: Història del Col·legi Sant Josep de Tortosa”, a càrrec del president de l’Associació Amics dels Josepets i antic professor del centre, Mariano Lalana i d’un dels autors del llibre i exprofessor, Joan Antoni González.
El llibre està basat en la recopilació d’informació procedent de diferents fonts amb un coneixement o documentació de la història del col·legi, a més de fotografies i narracions de diversos testimonis que mostren el seu llegat des de la construcció del col·legi el 1863 fins al seu tancament, l’any 2000.
El president de l’Associació Amics dels Josepets, Mariano Lalana, ha dit que “el llibre servirà per commemorar la història dels Josepets” i que “aquest ancià més que centenari seguirà viu mentre nosaltres estiguem aquí”.
Per la seva banda, l’exprofessor i un dels autors del llibre, Joan Antoni González, ha explicat que “el llibre és digital perquè s’ha de poder modificar per part de totes aquelles persones que ho desitgin i vulguin enviar suggeriments, aportar nova informació o afegir més fotos”.
També han explicat que el llibre es divideix en dues parts: el text i els annexos. Pel que fa al text, cal destacar que està gairebé acabat i constarà de deu capítols diferents. Aquests capítols són: la història de la ciutat i la Diòcesi; una breu biografia del seu fundador, Mn. Sol; la creació del Col·legi, passant per les diverses etapes de construcció; l’estil educatiu del Col·legi; la descripció dels serveis i activitats que oferia (culturals, esportius, lúdics, socials, internat i menjador) com, per exemple, el servei de biblioteca, l’aula d’idiomes, el museu, les festes i excursions o les colònies escolars; els espais religiosos, com la capella o el temple de la Reparació; l’equip humà (professors, alumnes, el PAS, la junta de l’APA...); les entitats que continuen la tasca, com l’Associació Amics dels Josepets; la Germandat d’Operaris Diocesans i el comiat final.
Aquesta primera part està narrada pel mateix Col·legi en primera persona, mentre que l’altra és una explicació per part d’antics professors del centre.
Així doncs, la part dels annexos s’estructura al llarg de sis punts fonamentals, que són: el Personal del Col·legi; les Vivències d’operaris, professors i alumnes; la Galeria Fotogràfica; els documents més rellevants; les postals nadalenques i els ex-alumnes distingits en cultura, política, esport, belles arts, recerca...
Tant el llibre digital com les aportacions per tal de millorar i ampliar el seu contingut es podran fer a través del web www.amicsdelsjosepets.com.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 12 de juny de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada