dijous, 9 de juliol del 2015

Ferran Bel és reelegit alcalde de Tortosa per tercer cop consecutiu








L’Ajuntament de Tortosa constitueix la nova Corporació Municipal, presidida pel cap de llista de CIU, Ferran Bel

Aquest migdia, l’Ajuntament de Tortosa ha constituït la nova Corporació Municipal que comptarà amb un total de 21 regidors, dels quals n’hi ha 8 que s’estrenen en aquest càrrec. Aquesta, de nou, serà encapçalada pel cap de llista convergent, Ferran Bel i Accensi que ha estat reelegit com a alcalde després d’obtenir els 8 vots favorables de la seva formació i l’abstenció dels quatre regidors d’ERC. Pel que fa a les altres formacions (Movem Tortosa, PSC, CUP i PP), cal destacar que han votat el seu cap de llista respectiu.
Així doncs, Ferran Bel ha estat proclamat alcalde de l’Ajuntament de Tortosa per tercer cop consecutiu. Després d’un primer mandat (2007-2011) entre CIU i ERC i d’un segon (2011-2015), que s’acaba de deixar enrere, de majoria absoluta de CIU; s’inicia aquest nou mandat (2015-2019) amb el recentment presentat, Acord de Governança Estable entre CIU i ERC, que pretén garantir la governabilitat de la llista més votada durant aquests quatre anys, basant-se en un document de 37 punts consensuats per totes dues formacions i partint de la base que els republicans, restaran a l’oposició.
L’acte de Constitució del nou Govern Municipal ha tingut lloc al Saló de Plens de la Casa Consistorial, que ha obert les seves portes a primera hora per rebre els nombrosos assistents, entre els quals en destaquen els familiars dels regidors electes, els exregidors, membres dels diferents partits polítics, representants dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, alcaldes de les EMD’s i alcaldes pedanis sortints i entrants, a més d’una important representació de la societat civil.
L’acte s’ha iniciat amb el jurament/promesa de càrrec per part de tots els regidors i l’entrega de la medalla i de la insígnia que els distingeixen com a membres de la Corporació Municipal, per part dels membres de la Mesa d’Edat, formada pels regidors Jordi Jordan i Francesc Vallespí, així com en la presència del Secretari. Els grups de CIU, ERC i Movem Tortosa, han utilitzat la fórmula proposada per part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).
Després de la votació per elegir l’alcalde, s’han iniciat els parlaments dels caps de llista de cadascuna de les formacions.
Començant pels grups amb menys representació al Consistori, el cap de llista del PP, Xavier Dalmau, ha dit que “hem de seguir treballant per defensar la ciutadania de Tortosa” i que “s’ha d’apostar per una oposició constructiva i proposicional”.
Des del la CUP, el seu portaveu, Xavier Rodríguez, ha manifestat que “s’ha de transformar la ciutat i els Països Catalans” i que “s’ha de generar treball de qualitat per al territori”. Ha explicat que “la repressió no ens atura, ens fa créixer i ens fa més forts”. Cal destacar que al llarg del seu discurs s’ha mostrat molt crític amb la proclamació de l’alcalde, Ferran Bel, qüestionant els pactes electorals i la ideologia de l’equip de govern.
El líder socialista, Enric Roig, ha parlat d’una política basada en “la justícia, els valors, la llibertat, la dignitat...” i que “sigui part de la solució i no part del problema”. Ha explicat que des del PSC “ens basem en el dia a dia de les persones, donant suport a allò que és positiu per a la ciutat”. Ha proclamat que “els valors i la justícia s’han de dur al cor” i que “ara ens cal transparència i bon govern”. Ha finalitzat el seu parlament amb la lectura d’un poema.
El cap de llista de Movem Tortosa, Jordi Jordan, al igual que els grups de CIU i ERC, s’ha adherit a la petició de l’AMI, per tal de restar a la disposició del nou Parlament per proclamar l’Estat Català lliure i sobirà.
Jordan ha dit que “cal treballar per una Tortosa millor” i que des del seu grup defensen que “s’ha de millorar i aprofundir en el sistema democràtic, en la defensa de les persones i els drets socials, potenciant el desenvolupament d’un nou model de ciutat”.
Des d’ERC, el seu portaveu, Josep Felip Monclús, ha dit que “avui és una festa de la democràcia” i que “en aquest moment de responsabilitat, cal treballar per a la ciutadania”. Ha explicat que “restarem a l’oposició essent líders de l’esquerra i d’una oposició constructiva”.
L’encarregat de cloure els parlaments ha estat el reelegit alcalde de Tortosa i cap de llista de CIU, Ferran Bel, que, primerament, ha volgut agrair la presència dels nombrosos assistents a l’acte.
Ha expressat que “és tot un honor ser elegit alcalde de la ciutat per tercera vegada” i ha destacat els “8 anys de treball que no hem fet sols i que hem de seguir fent acompanyats”. Ha destacat que durant aquests anys “hem fet moltes coses que han sortit bé gràcies a tots, i d’altres que han sortit malament per culpa del govern” i que “he de demanar als companys que també treballin amb el mateix coratge i motivació que nosaltres”.
També ha parlat de l’Acord de Governança Estable amb ERC, dient que “configurem aquest acord pensant en clau de les necessitats de la ciutat i del país”.
Referint-se al llarg període de crisi econòmica, ha dit que “hi ha hagut afectacions en el dia a dia de la gent i en les institucions públiques” i que “cal ampliar moltíssim els serveis socials per als més necessitats i treballar amb perseverança”. Ha afegit que “cal posar ordre en les finances municipals i reduir l’endeutament” i en relació al serveis sanitaris municipals, ha dit que “caldrà reformular-los amb un ampli consens”.
Ha recordat que “l’Ajuntament de Tortosa disposarà del Reglament de Participació Ciutadana que la ciutadania ha de fer seu” i ha dit que Tortosa “és una ciutat plural, molt rica, que té moltes opcions i mols col·lectius de gent que treballen per estima a la seva ciutat”.
Finalment, ha demanat “treball i esforç a tothom” i ha dit que “des de l’Ajuntament treballarem perquè això sigui possible”. Ha conclòs el seu parlament agraint l’assistència dels familiars, amics i companys que comparteixen “aquest temps dedicat a la col·lectivitat”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 13 de juny de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada