dissabte, 18 de juliol del 2015

XXII Mostra de Jazz de Tortosa






Del 29 de juny al 4 de juliol, la música jazz ha tornat a ser la protagonista pels carrers de Tortosa

Un any més, la ciutat de Tortosa ha acollit la Mostra de Jazz que enguany arriba a la seva XXII edició amb una posada en escena única que manté l’essència dels seus concerts després de més de dues dècades.
Durant tots aquests dies els ciutadans han pogut gaudir d’una àmplia oferta d’actuacions, amb prop més de 30 concerts pels diferents espais de la ciutat, on també s’hi ha sumat l’XI edició de l’Espai de Jazz Jove dels Països Catalans.
El dia de la seva presentació als mitjans de comunicació, el seu director, Xavi Bertomeu i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel van fer denotar “el rigor i la qualitat de les actuacions” que han permès que aquest festival de jazz ja s’hagi consolidat a la nostra ciutat.
La mostra es va inaugurar el passat dilluns 29 de juny amb l’actuació de la Big Band Tortosa a l’Ermita de Mig-Camí.
El Teatre Auditori Felip Pedrell ha acollit els dos concerts de pagament de la XXII Mostra de Jazz. El primer ha estat el de la “CMQ Big Band”, la banda de 17 músics cubans que ha presentat el seu nou projecte que homenatja la figura de Benny Moré, un dels artistes cubans més populars de tots els temps. El concert ha comptat amb la participació d’Alain Pérez i ha permès a tots els espectadors retornar a l’època daurada de la música cubana. Pel que fa a l’altre, el del grup “Chris Mink Doky & The Nomads”, cal destacar que és una de les bandes de jazz elèctric més rellevants del moment.
A la mostra també han col·laborat els diferents bars i restaurants de la ciutat on cada nit es podia degustar el menú o les tapes típiques de la cuina Cajún, de New Orleans, tot gaudint de l’actuació de jazz en directe.
Alguns dels grups que han actuat han estat: “Paul Klason”, “Men in Swing”, “Moon Hot Club”, “Tempus Fugit Duet”, “Jazzman Jocker”, “Óscar Fernández-Pacheco”, “Jam Session” o “Lluís & J. Lluís”, entre d’altres.
A més, dimecres es va fer una sessió de jazz al Museu de Tortosa a càrrec del grup “Benjamin León Quartet”, que repeteix a la nostra ciutat.
Divendres dia 3, la “Fundación Tony Manero”, va oferir una Funky Disco Session al Parc Municipal Teodor González que va aplegar força espectadors.
I finalment, per cloure la mostra, dissabte dia 4 es va fer un concert de cloenda al Parc Municipal Teodor González, a càrrec del grup “Miss Mambo & The Mighty Might”.
En el marc de la XXII Mostra de Jazz de Tortosa també es va celebrar la tradicional Jazz Fira Disc, la fira de compra i venta de discs de vinil i l’Exposició de Cartells del Concurs de la Mostra al Bar Sport.
En les declaracions per fer la valoració de la XXII Mostra de Jazz, el seu director, Xavi Bertomeu, ha agraït “la qualitat i la quantitat de les actuacions d’aquesta XXII edició” i ha dit que “a la gent li agrada molt l’arrel musical del jazz” i que “tan debò la resta de cultures fossin tan fàcils d’aprendre com la del jazz”. Bertomeu ha defensat “la universalització del sentiment de la música” com un dels pilars fonamentals del jazz i ha dit que “des de l’organització esperem tenir Mostra per molts anys”.
També ha explicat que el concert de pagament que va recaptat més assistents ha estat el del grup “Chris Mink Doky & The Nomads”, tot i que la “CMQ Big Band” també va tenir un elevat nombre d’assistents. Pel que fa als concerts lliures de pagament, el més destacat ha estat el de la “Fundación Tony Manero”.
Finalment, ha avançat que la XXII Mostra de Jazz ha comptat amb uns 10.000 o 15.000 visitants.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 4 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada