diumenge, 16 d’agost del 2015

Acte en commemoració de la col·locació de la primera pedra del Pont Penjant d'Amposta







Una trobada entre els municipis d’Amposta i de l’Aldea commemora el centenari de la col·locació de la primera pedra del Pont Penjant

El 15 d’agost de 1915 es va col·locar la 1ª pedra del que esdevindria l’actual Pont Penjant d’Amposta. La seva construcció va ser força costosa, deguda a la complicació de l’obra, i alguns dels obrers van perdre la vida.
Per commemorar el centenari del Pont Penjant, l’Ajuntament d’Amposta i de l’Aldea han organitzat un acte conjunt per celebra-ho.
Aquest matí, els representants de tots dos municipis, acompanyats per la banda de la Unió Filharmònica d’Amposta, s’han trobat de manera simbòlica al bell mig del Pont Penjant.
L’acte s’ha iniciat amb l’arribada de totes les pubilles majors i pubilletes de les Festes Majors d’Amposta vestides amb la indumentària de la pagesia de principis del segle XX.
A continuació, els alcaldes de tots dos municipis han arribat al Pont Penjant per la banda de l’Aldea, amb l’acompanyament de la música de la Unió Filharmònica d’Amposta.
A l’escenari central, el regidor de Festes, Ramon Bel, ha destacat “la importància d’aquest gran acte” i ha recordat que “es compleixen 100 anys de la unió simbòlica entre Amposta i l’Aldea a través del Pont”. Finalment, també ha dit que “avui també hem de celebrar el 25è aniversari de la Xaranga Suc d’Anguila, una de les formacions de la ciutat”.
Per la seva banda, l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha dit que “cal recordar els bons moments” i que “aquest pont va ser molt important per a les relacions econòmiques de les nostres terres”. Ha explicat que “el Pont Penjant d’Amposta recolzat al terme de l’Aldea ha fet possible la unió simbòlica de dos pobles germans” i que “l’aigua d’aquest riu és la nostra sang, una unitat de territori i de persones”.
En acabar el seu parlament, ha volgut lliurar un record del seu municipi a l’alcalde ampostí.
En el seu discurs, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha tingut un record especial per a l’enginyer del Pont, Eugenio Rivera, així com per a tots aquells constructors que hi perderen la vida. Ha explicat que “el Pont Penjant no és una infraestructura, és tot un símbol” i que “ens hem de sentir identificats des del teixit associatiu perquè és la nostra imatge davant del món”.
Tomàs, ha afegit que “cal continuar-lo mantenint perquè ens queden molts anys de Pont” i ha explicat que “hi ha moltes generacions que vam haver de marxar a fora per estudiar i quan entràvem pel Pont Penjant, ja sabíem que estàvem a casa”.
L’acte ha finalitzat amb la interpretació de l’himne d’Amposta per part de la banda de la Unió Filharmònica d’Amposta i amb l’enlairament de la bandera ampostina a un dels pilars del Pont amb l’objectiu de recordar el seu centenari i que, tal i com ha dit el regidor de Festes, com a mínim estigui present fins a l’11 de setembre.
En declaracions als mitjans, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha agraït la presència dels “amics” del municipi de l’Aldea i ha dit que “l’acte ha estat un reconeixement per a tota la gent que hi ha participat”. Ha afegit que “nosaltres no seríem així sens aquest Pont” i ha agraït “la implicació de la ciutadania que té ganes de Festa i que s’ha vestit de l’època per participar en l’acte”.
Pel que fa a l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, ha volgut agrair la feina feta per part de l’alcalde d’Amposta i tot el consistori i ha dit que “hem de ser partícips d’aquest èxit de la unió entre territoris” i que “cal afavorir la col·laboració amb tots els pobles de la riba del riu”. Finalment, ha desitjat a tots els ampostins i ampostines que gaudeixin “d’aquesta bonica Festa Major”.


Amposta, Terres de l’Ebre, 15 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada