diumenge, 9 d’agost del 2015

S'inicien les obres d'enderroc de les cases del davant de la Catedral








S’inicien les obres d’enderroc de les cases de la façana fluvial, un projecte impulsat des del 1964

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat aquesta setmana les obres d’enderroc dels sis edificis situats entre el C/Croera i la Rbla. Felip Pedrell i entre el Palau Episcopal i la Costa de Capellans.
Amb l’enderroc de les cases del davant de la Catedral es posarà punt i final a un projecte que s’inicià el 1964 i que ha comptat amb el suport dels consistoris dels darrers 50 anys.
Després de molts anys de polèmica, d’intensos debats i propostes a l’entorn d’aquest fet, l’aprovació d’aquest projecte per part de l’Ajuntament de Tortosa, marca el punt de partida del que esdevindrà una actuació de reforma de la ciutat que permetrà condicionar un nou espai al davant de la Catedral de Tortosa per a visitants i ciutadans. El condicionament d’aquest nou equipament dotarà la ciutat d’unes noves vistes de la Catedral i del riu Ebre, sobretot, des de la banda de Ferreries.
A més, cal destacar que un cop es finalitzi l’enderroc, es reprendran les excavacions arqueològiques del subsòl del Palau Episcopal, que pertanyen a unes restes romanes, les quals pertanyen al que molt probablement era el lloc on estava ubicat el Fòrum romà de la ciutat. La seva dimensió i importància seran les que finalment acabaran de determinar el projecte del futur espai del davant de la Catedral.
Aquest matí, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la tinent d’alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, han presentat els detalls de l’actuació.
Per la seva banda, l’alcalde, Ferran Bel, ha dit que “avui és un dia important per a la ciutat perquè s’està iniciant una actuació que feia moltíssimes dècades que es volia fer i no s’havia pogut fer per diferents motius”.
Ha destacat que “50 anys després ja és una realitat” i que “és una actuació que està cridada a transformar la ciutat de Tortosa i el seu skyline”.
Finalment, també ha explicat que “aquesta és una obra a la qual li hem dedicat moltíssims esforços” i que “aquí hi havia 30 propietats i hem arribat a acords pràcticament en totes i això ha facilitat que el procés d’expropiació fos més curt”.
L’obra s’ha adjudicat a l’empresa SEMAC per un import de 209.730€ i les obres es faran d’una manera controlada i amb molta cura per evitar malmetre les peces de les possibles troballes de la Dertosa Romana que podrien aparèixer al subsòl dels darrers edificis.
L’inici de les obres l’ha marcat la retirada de balcons i voladisses de les façanes principals dels sis edificis i, a continuació, es trauran les xarxes d’enllumenat públic i es senyalitzarà adequadament el perímetre de l’obra per a vianants i vehicles.
Al llarg de les obres, es poden produir talls de trànsit a la Rambla Felip Pedrell que s’informaran amb panells informatius per als conductors amb suficient antelació.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 31 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada