dimarts, 11 d’agost del 2015

CDC fa una valoració dels Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016






“Són uns pressupostos horribles i que ens menystenen molt”, afirma l’alcalde i senador, Ferran Bel, a la valoració dels Pressupostos Generals de l’Estat Espanyol per al 2016

L’alcalde de Tortosa i senador a Madrid, Ferran Bel, ha parlat en representació de CDC a les Terres de l’Ebre i de la Demarcació de Tarragona a la roda de premsa de valoració dels Pressupostos Generals de l’Estat Espanyol per al 2016. L’acte també ha comptat amb l’assistència de la tinent d’alcalde i Diputada al Parlament, Meritxell Roigé.
L’alcalde, Ferran Bel, ha explicat que “ens trobem al davant d’uns pressupostos molt electoralistes al conjunt de l’Estat Espanyol perquè al desembre hi haurà eleccions”, però, “dissortadament a l’Ebre i al Camp de Tarragona ni tan sols fan això”.
Bel, ha qualificat de “trista” la compareixença del PP a Tarragona i ha exposat que “a l’Ebre no hi ha ni un diputat ni se l’espera”.
“Són uns pressupostos horribles i que ens menystenen molt perquè només representen un 20% de la reducció global”, ha afirmat l’alcalde. Ha explicat que “només hi ha dues grans actuacions a nivell de província. Sabeu quina és la suposa el 90% del gruix d’aquesta inversió, quan realment no hi hauria de computar? La descontaminació del riu a l’alçada de Flix”.
Un total de 55 ME són els diners que preveu l’Estat Espanyol que invertirà en el proper termini per tal de descontaminar el tram fluvial del municipi de Flix que es troba en aquest estat a causa d’una mala gestió per part de l’empresa Ercros, que tenia els drets d’explotació dels terrenys de la zona.
Una de les altres inversions previstes és la de Vandellòs, on s’hi preveuen destinar 124.752€, tenint en compte que dels 188.278€ previstos al pressupost de l’any passat, només se n’acabaran destinant 81.837€.
Pel que fa a ADIF, ens trobem amb un cas similar, ja que, l’Estat preveu destinar 187.570€, però en el cas dels pressupostos anteriors, dels 258.457€ que havia d’invertir només està previst invertir-hi un total de 115.826€, suposant així una desviació d’uns 140.000€ que no s’inverteixen.
“Pràcticament no hi ha res pressupostat i executen dues vegades les inversions que no s’han fet”, ha sentenciat l’alcalde al referir-se als diners destinats en les actuacions. També ha afegit que “és evident que no els preocupa el nostre territori perquè no pretenen fer ni electoralisme. Quines són les inversions que fan amb el riu i amb la cultura? Zero!”.
Ha lamentat també que “hagin tret el recolzament insignificant de les variants de Corbera i Gandesa” i que “sobta que no hi hagi cap responsable del PP al territori que surti a explicar tot això”.
L’alcalde i senador, Ferran Bel, ha dit que “presentarem esmenes al Congrés i al Senat i defensarem altres esmenes que siguin beneficioses per al territori perquè aquesta situació no havia passat mai des de l’època de la transició”.
Pel que fa a les esmenes que presentaran, ha informat que seran les mateixes que l’any passat, pensades en clau territorial i local, com és el cas de la rehabilitació del Centre Històric de Tortosa, les actuacions mediambientals al Delta de l’Ebre, a Amposta o la Ràpita, rebutjar la retirada de fons per a la fundació de l’Observatori de l’Ebre, garantir la gratuïtat del peatge de l’AP-7, garantir el recolzament econòmic per a les variants de Corbera i Gandesa, fer la variant de la N-480, l’Euromed al seu pas per l’Aldea, la Il·luminació del Castell de la Suda, invertir per a la conservació i restauració de la Catedral de Tortosa, el Passeig Fluvial de Tortosa i també de Móra o el Pla Director de les Muralles.
S’ha dirigit a la ciutadania dient que “Albiol prometia que es farien gestos a Catalunya i la gent haurà de ser conscient del tractament que han tingut per a les Terres de l’Ebre quan vagin a votar el 27-S i al desembre”.
Finalment, ha recordat que “hi ha moltes coses a nivell de territori que no s’han fet” i que “a l’hora d’avaluar els compromisos només es recorden de Tarragona perquè aquí no se n’ha complert ni un”. Dirigint-se al diputat Fernández que representa la Demarcació de Tarragona, ha volgut recordar-li que “ha de vetllar per tota la demarcació” i que “al Senat, jo faré un balanç de la legislatura, i convindria que el Sr. Fernández també ho fes per explicar com estan avui i dia les accions de les Terres de l’Ebre”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 6 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada