diumenge, 23 d’agost del 2015

Presentació del programa de les Festes de la Cinta 2015






El retorn de Quico el Célio com a concert de fi de festa, Els Amics de les Arts i Manel Fuentes són les actuacions que completen la graella del programa

El regidor de Festes, Domingo Tomàs i la tinent d’alcalde, Meritxell Roigé, han presentat els detalls del programa de les Festes de la Cinta 2015 que, en aquesta edició, tindran lloc del 3 al 7 de setembre.
Per la seva banda, la tinent d’alcalde, Meritxell Roigé ha dit que “el programa compta amb diverses activitats i propostes per a tots els públics i per a tots els gustos” i ha informat que el pregoner de les Festes serà l’expresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, José Luís Móra.
El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha informat dels principals concerts que tindran lloc a l’escenari del Parc Municipal Teodor González, com és el cas de Els Amics de les Arts, Gertrudis, Lo Mafio, El paiet Mauri, Los Gitanets i Manel Fuentes & The Spring’s Team, amb debut a Bruce Springsteen, que actuaran en el marc de les Festes, concretament e proper 29 d’agost, la nit de la proclamació de les pubilles i pubilletes.
Pel que fa a la darrera nit de les Festes, cal destacar que retornen Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb el seu tradicional concert de fi de Festa amb música d’arrel a l’escenari del Parc Municipal. Aquest any però, interpretaran La Jota + Bella, amb l’acompanyament de la Cobla Reus Jove i l’Esbart Reus Dansa. I per tancar la completa jornada, es recupera també una antiga tradició de la ciutat, la traca mil·limetrada de Fi de Festa, al bell mig del passeig central del Parc Municipal Teodor González.
D’altra banda, s’han recordat alguns dels actes habituals del programa com el Correfoc de les Terres de l’Ebre, que celebrarà la seva XXXII edició; l’Ofrena de Flors i Fruits en honor a la Verge de la Cinta, la Missa Estacional i la Processó en honor a la Sta. Cinta o el Monumental Castell de Focs d’Artifici que tindrà lloc en acabar l’Ofrena, tal i com s’ha vingut fent en els darrers anys. El Cós Iris, aquest any incorpora una novetat, la festa Holy Colours, una divertida guerra de colors i aigua, que recorda a les festivitats amb colors d’origen hindú, i que ja s’han fet ben populars arreu del món.
El regidor de Festes ha informat que properament es coneixeran els detalls de la programació del festival Ebre Terra de Vent, però que tornarà a comptar amb el concert de la Banda Municipal de Música de Tortosa i incorporarà un concert ben especial amb la Banda  Simfònica de la Diputació de Tarragona a l’Auditori Felip Pedrell.
Tomàs, ha recordat que la lectura del pregó de les festes i la presentació de les pubilles i pubilletes tindrà lloc el proper dissabte 30 d’agost al Parc Municipal i comptarà amb l’Orfeó Tortosí, la Banda Municipal de Música de Tortosa i l’Escola de cant i música tradicional, Lo Planter.
Finalment, s’ha dirigit a la ciutadania tortosina dient que “el teixit associatiu és imprescindible per tenyir de color i festa la nostra celebració més gran”, fent referència també a la seva implicació al llarg de les Festes i a la participació que cada cop és més elevada.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada