dimarts, 11 d’agost del 2015

El Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Tortosa aprova el Pla Director de les Muralles





L’Ajuntament de Tortosa aprova definitivament el Pla Director de les Muralles en sessió plenària de caràcter extraordinari

El Ple Extraordinari del mes d’agost ha aprovat de manera definitiva el Pla Director de les Muralles amb tots els vots favorables i sis abstencions (PSC i ICV).
El Pla contempla els criteris d’actuació bàsics que s’han de dur a terme en qualsevol de les intervencions al conjunt patrimonial de les muralles i fortificacions de la ciutat.
Des del PSC, el seu portaveu, Enric Roig, ha lamentat que “no s’hagi pogut participar des de l’oposició en la redacció del Pla Director” i que “fa falta que s’inclogui la part de museïtzació i difusió del recinte emmurallat”. Roig, ha qualificat el nou Pla Director de “desfasat” i ha dit que “des del nostre grup municipal hauríem pogut aportar coses en positiu perquè cal posar en valor les fortificacions”.
El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha felicitat que s’aprovi el Pla i ha donat les gràcies als tècnics que ho han fet possible. Ha dit que “és un element positiu per Tortosa, una eina de futur per a la ciutat” i ha lamentat “la mala gestió per part de l’equip de govern” i “l’oposició a la creació d’una taula de treball entre tots els grups municipals”.
L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reconegut que el Pla inicial presentava algunes mancances i ha recordat que “des del Consistori es va fer una sèrie de suggeriments als mateixos tècnics del Govern” i que “és important que tiri endavant”.
Responent les al·lusions del portaveu del PSC, s’ha mostrat favorable en “dur a terme una actuació en els àmbits de museïtzació” i ha fet palès que “l’equip de govern hi creu i les creences sempre es demostren amb fets”.
L’alcalde ha explicat que “aquest Pla s’ha enfocat malament des dels seus inicis, però ara és la primera vegada que entra en vigència en la seva història” i que “tot i que no comparteixo algunes de les coses que determina o estableix, hem de tirar-lo endavant per prioritzar el que necessita la ciutat”. Ha afegit que “tenim la possibilitat de presentar millores i modificar-lo”.
D’altra banda, ha parlat d’algunes de les actuacions que ja s’han efectuat a les muralles com és el cas de la rehabilitació del tram de muralla del segle XIV a Remolins amb el nou accés visitable des dels Jardins del Príncep fins a la Torre del Célio o la recent recuperació del tram de muralla de la plaça Mossèn Sol al barri del Rastre. En aquest sentit ha dit que “qualsevol actuació a les muralles es continuarà fent tal i com s’ha fet fins ara i amb la complicitat d’altres administracions”.
Finalment, ha volgut felicitar els tècnics que ho han fet possible i ha anunciat que “es farà una presentació del document a tots els grups municipals per part dels tècnics de la casa” i que “avui aprovem definitivament el Pla després de la redacció del text refós per part del Departament de Cultura de la Generalitat i que va aprovar, en primera instància, la Comissió de Patrimoni de les Terres de l’Ebre”.
Pel que fa a la resta de la sessió extraordinària, cal destacar els punts 11 i 12 de l’ordre del dia, referents al dictamen d’aprovació de la classificació del personal del cos de la Policia Local Tortosa de les categories d’agent i caporal al grup C1, segons indica el reglament i l’ampliació de la plantilla de la Policia Local amb dues noves places a banda de les adquirides recentment.
El dotzè punt ha comptat amb el vot favorable de tots els regidors presents, mentre que l’onzè ha comptat amb el vot a favor de tots els regidors i l’abstenció del PSC.
Davant de la perplexitat de la resta dels grups municipals a l’hora de la votació; l’alcalde, Ferran Bel, ha intervingut dient que “el PSC s’abstén perquè vol, ja que, aquest punt fa referència a una norma estatal on tots els cossos policials passen a ser C1” i que “no s’entén l’abstenció del PSC en una normativa d’aprovació immediata”. Ha afegit també que “fins i tot allò que és senzill, tècnic i de tràmit mereix l’abstenció del seu grup municipal”.
Un altre dels punts que s’ha dut a aprovació al plenari ha estat el de l’Ordenança Municipal de Medi Ambient que, segons ha informat l’alcalde, comptarà amb noves campanyes informatives i increment de multes i sancions pel fet de no recollir els excrements dels gossos. L’Ordenança també contempla la consolidació del nou espai d’oci caní al barri de Ferreries, un fet “molt positiu”, segons ha destacat l’alcalde, i que comportarà a la creació d’un altre espai similar a la zona propera a la URV i el passeig fluvial, al barri de Remolins.
A més, també ha tirat endavant l’aprovació de la nova programació d’espectacles del Teatre-Auditori Felip Pedrell, la modificació puntual del POUM, l’aprovació de millora del Parc Nivera i la millora urbana referent a la Cel·lulosa.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 30 de juliol de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada