dissabte, 29 d’agost de 2015

La PDE informa de la imminent aprovació del Pla Hidrològic de l'Ebre


“La PDE votarà NO al Pla de Conca que planteja el Consejo del Agua de la Cuenca del Ebro perquè és pitjor que l’anterior”, afirma Susanna Abella

La PDE ha convocat una roda de premsa informativa per tal d’exposar que la setmana vinent està previst que el Consejo del Agua de la Cuenca del Ebro aprovi definitivament el Pla de Conca que perjudica a l’Ebre.
La portaveu de la PDE, Susanna Abella, ha explicat que “aquest serà el pas previ al Pla de Conca que camuflarà nous transvasaments” i que “s’ha d’estar alerta perquè no vagi en contra del Delta ni de les Terres de l’Ebre”.
Ha informat que “des de la PDE votarem No al Pla de Conca que planteja el Consejo del Agua de la Cuenca del Ebro perquè es pitjor que l’anterior i planteja 1.400.000 ha. de regadiu”.
Ha dit que “els cabals ecològics no han estat revisats i hi ha hagut un menyspreu a la proposta de la comissió de sostenibilitat” i que “ha estat una fugida per part de la confederació hidrogràfica de l’Ebre”. A més, ha recordat que “es posen en perill les infraestructures de l’aigua i el no compliment dels acords de cofinançament” i que “també han rebutjat les 4.000 al·legacions dels ebrencs que van signar amb molt d’esforç”.
Abella considera que “haurien hagut de mostrar més respecte i consideració de cara a totes aquestes persones” i que “des de la PDE anirem presentant les accions necessàries en forma dels esdeveniments que es vagin succeint”.
Ha lamentat que la raó que al·leguen des del Consejo del Agua de la Cuenca del Ebro per poder tirar endavant al Pla Hidrològic de Conca que reclamen la Generalitat i la PDE és la protecció d’una espècie emblemàtica del riu, la Saboga. En aquest sentit ha dit que “és una justificació de caire tècnic” i que “des de la Unió Europea s’està treballant en el programa Micro Live, que promou la reintroducció de la saboga en aquest tram del riu”.
D’altra banda, ha explicat que “des de la Comissió Europea no es podrà estudiar el pla i fer la seva anàlisi fins el moment de la seva aprovació” i que el govern espanyol “presentarà un Pla Hidrològic Nacional amb transvasaments a sobre de la taula, després de les eleccions generals, on sigui quin sigui el nou govern, seguiran presentant la mateixa solució”.
Finalment, ha expressat que “esperem que la Generalitat de Catalunya i la resta de col·lectius ecologistes votin en contra del Pla que defensa un total de 3.010 hm3 a l’any i de 80 m3/s a la temporada d’estiu, més o menys com fins ara”.
Cal recordar que els mínims proposats per la Comissió de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya són un total de 5.870 hm3 en un any sec, 7.730 hm3 en un any normal i 9.907 hm3 en un any humit.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 26 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada