dimarts, 25 d’agost del 2015

Presentació de la campanya conjunta de l'ANC i d'Òmnium de cara al 27-S







Es presenten els cartells de la campanya Ara és l’hora – On tot comença, organitzada conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural

La vicepresidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Róo, acompanyada de representants de l’ANC i d’alguns dels microlíders de la campanya, ha presentat els detalls de la campanya conjunta entre totes dues entitats, Ara és l’hora – On tot comença, que té com a objectiu la mobilització de la ciutadania de cara al 27-S.
Dolors Róo, ha explicat que amb aquesta campanya “es vol fer arribar la imatge de persones conegudes del nostre entorn arreu del territori” i que “cadascun dels microlíders –que és així com anomenen als col·laboradors de la campanya- ha escollit una frase que determina un dels somnis de futur”.
Ha dit també que “la campanya es difondrà pels mitjans i les xarxes socials” i ha encoratjat a la ciutadania a “animar-se a participar i inscriure’s per omplir la Meridiana”.
A continuació, alguns dels microlíders de les Terres de l’Ebre, han fet uns parlaments explicant els motius de la campanya i han enganxat els primers cartells a l’espai disponible de l’Ajuntament de Tortosa.
Per la seva banda, la cantautora ebrenca, Montse Castellà, ha dit que “és un moment històric” i que “és una campanya per a tothom on cal defensar la cultura, com a eix vertebrador de la nova societat”.
L’historiador i cronista de Gandesa, Anton Monner, ha explicat que “necessitem una Catalunya independent perquè volem el millor futur pels fills i pels néts” i que cal “fer un país nou en benefici de tots”.
D’altra banda, Victòria Almuni, professora i presidenta del CCP-TE de la Sènia, ha explicat que “hem de dedicar una part important dels nostres esforços a defensar les Terres de l’Ebre i el patrimoni català” i que “hem de lluitar perquè els nostres fills vegin una Catalunya culta, justa, tolerant i independent”.
Finalment, el periodista i arquitecte, Josep Bayerri, ha explicat que “hem de tenir poder polític i econòmic propi” i que “des de les Terres de l’Ebre hem de lluitar per obtenir la nostra Vegueria”. Ha afegit que “el Govern espanyol no vol crear cap mecanisme per a les Terres de l’Ebre” i que “hem de refermar l’aposta per tots els ciutadans i ciutadanes del territori”.
Per concloure els parlaments, la vicepresidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, ha volgut recordar la resta de microlíders que participen en la campanya i que no han pogut assistir a l’acte de presentació, com és el cas de Josep Vicens; Aitor Cugat, cantant del grup Xeic!; els escriptors, Andreu Carranza i Valer Gisbert; el president de la PDE, Manolo Tomàs, o el cantant del grup Pepet i Marieta, Josep Bordes.
A més, també ha dit que “els busos de les Terres de l’Ebre es van omplint però que l’èxit serà de cara a la setmana vinent que hi haurà més gent que torni de les vacances i augmentaran les xifres d’inscripció” i que “cal animar a la gent de Barcelona perquè també vinguin a les nostres terres i s’inscriguin dels trams 15 al 17”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 24 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada