dilluns, 24 d’agost del 2015

Presentació de la candidatura de Junts pel Sí a Tortosa








“La nostra il·lusió ve de l’esperança i el que fa créixer aquesta onada és el compromís”, afirma el candidat Raül Romeva

Els candidats de la llista de Junts pel Sí a les Terres de l’Ebre, juntament amb el cap de llista per Tarragona, Germà Bel i el cap de llista per Barcelona, Raül Romeva, han iniciat la campanya a l’Ebre amb un míting a la plaça Barcelona de Tortosa.
Abans dels parlaments però, els candidats ebrencs s’han fet una fotografia de família a la vora del riu Ebre, un dels punts forts a defensar des de les Terres de l’Ebre.
L’acte ha estat presentat pel presentador Josep Mª Arasa, del Canal TE, que ha destacat que “cal fer la llista més gran d’Europa” i que “tots hem d’anar units per un mateix compromís”.
La primera d’iniciar els parlaments ha estat la ja diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Roigé, que ha explicat que va entrar en el món de la política “per assolir la llibertat del país i per treballar per la ciutat” i que “hem d’aconseguir que els nostres fills puguin viure i treballar aquí”. Ha afegit també que “cal aconseguir un futur millor per a Catalunya i per a les Terres de l’Ebre”.
Per la seva banda, el número 1 d’ERC de les Terres de l’Ebre a la llista conjunta de Junts pel Sí i també actual diputat al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, ha explicat que “tothom ha entès que no són unes eleccions normals, fins i tot Rajoy” i que “hem de lluitar i aconseguir la independència del nostre país”. Ha recordat que “continuarem tenint l’amenaça permanent a sobre del riu Ebre, els serveis ferroviaris precaris de RENFE o la negativa a la Vegueria de l’Ebre” i que “hem de dir als del sí se puede que ara no és el moment de modificar constitucions i que hem de trobar les solucions que necessita la gent i el territori”.
A continuació, l’expresidenta de l’ANC i membre de la candidatura, Carme Forcadell, ha dit que “les eleccions del 27-S són excepcionals i fins i tot els que voldrien que fossin normals, han reconegut que no ho són”. Ha recordat que “hi haurà dues candidatures: els del SÍ i els del No” i que “ja no val el sí però no”.
Ha afegit també que “no hem de caure en provocacions perquè l’Estat espanyol intentarà cada cop més fer por amb ofecs econòmics i socials” i que “ el 27-S guanyarem amb escons perquè tots estem compromesos amb el procés”.
El cap de llista de la demarcació de Tarragona, Germà Bel, s’ha dirigit a la ciutadania dient que “no importa d’on venim, sinó cap a on anem” i que “hem de preocupar-nos per com cobraran les pensions els nostres fills i filles”.
Ha explicat que “hem de ser capaços de crear riquesa” i que “la independència és l’única via per a tot”. Ha recordat que “qui es queda a Catalunya és català” i que “hem de saber administrar el sí perquè el no, no hi ha ningú que l’administri, bé sí, des de Madrid i sense contemplacions”.
Finalment, ha volgut refermar que “tots tenim incerteses però hi ha una gran certesa en la qual tots estem compromesos a tenir la força que ens mereixem” i que “necessitem un estat independent perquè si algú posa una paret, la trencarem”.
El darrer en intervenir-hi ha estat el cap de llista per Barcelona, Raül Romeva, que ha dit que “tots estem absolutament compromesos” i que “som persones que pensem diferent, però aquestes diferències no són un problema perquè l’important és que anem junts tots aquells que seríem adversaris polítics”. Ha volgut destacar com a anècdota que “separats s’escriu tot junt i tots junts, separats”.
Ha explicat que “som un poble que fa molt de temps que es vol fer visible al món i on ningú ens ho pot negar” i que “som un poble que va creure en la transició i durant cinc anys, el govern d’Espanya no ens ha escoltat”. També ha recordat que “el 9-N va anar molt bé, però va acabar malament, amb una querella” i que “la nostra il·lusió ve de l’esperança i el que fa créixer aquesta onada és el compromís de tots nosaltres”. “Hem de fer un país més pròsper i més just perquè no volem res més que garantir la justícia social que és el que vol aquesta il·lusió col·lectiva, que ve del sí, del sí de l’esperança, a favor de tothom i en contra de ningú”, ha defensat fermament Romeva.
Ha explicat que el nostre “és un país divers, diferent en moltes coses i on, malgrat ser diferents, anem tots junts i juntes” i que “volíem que cada escó del Parlament tingués 100 persones que hi donen el seu suport, però aquesta iniciativa ja desborda totes les condicions perquè en poc més d’una setmana ja hem assolit els 13.500 candidats. Ja hi ha 40.000 persones que s’han sumat per una gran aspiració; guanyar”.
Ha recordat que “no n’hi ha prou i hem de ser molts més que ens sumem per una jornada d’il·lusió i de compromís” i que “hem d’entrar a negociar el com i no el què, perquè el tenim molt clar”. A més, ha parlat també del fet que “ara ens toca decidir si Catalunya és o no un subjecte polític, perquè des de l’Estat espanyol ens han posat lleis injustes, intentaran intimidar-nos i posar-nos querelles” i que “hem d’aconseguir la sobirania que necessitem”.
Ha insistit en què “la necessitat més urgent és millorar les condicions de vida de tothom” i que “cal fer l’únic canvi possible perquè ja n’hi ha prou de qüestionar la cultura del país i hem de garantir la seva identitat”. “És fonamental tenir-ho clar; necessitem un estat de manera urgent i ens cal un resultat massiu per al 27-S”, ha declarat Romeva tot remarcant que “un resultat enormement positiu és el que vol aquesta gent”.
Finalment, ha declarat que “volem que aquest país sigui molt millor del que és ara i, el que necessitem, és una revolta dels somriures i la força de les urnes perquè això és el que a alguns els fa por”.
També ha volgut recordar que “el 27-S no només serem un grup parlamentari, serem una suma d’il·lusions i voluntats col·lectives” i ha demanat que “ens ajudem i ens ajudeu els uns als altres per garantir que guanyarem”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 22 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada