dissabte, 15 d’agost del 2015

Reportatge X: Cultura de Pau, temps i vivències de Federico Mayor Zaragoza





La Cambra de Comerç de Tortosa acull més de 200 peces del llegat històric i cultural de Federico Mayor Zaragoza

“Cultura de pau, temps i vivències de Federico Mayor Zaragoza” és el títol de l’exposició permanent que acull la Cambra de Comerç de Tortosa amb l’objectiu de divulgar i potenciar el llegat històric, cultural i bibliogràfic de Federico Mayor Zaragoza.
Federico Mayor Zaragoza va ser director adjunt de la UNESCO l’any 1978 i del 1987 al 1999 va ser el seu director general. A més, al llarg de la seva vida, també ha exercit nombrosos càrrecs públics, com el de diputat al Parlament europeu o el de ministre d’Educació i Ciència.
Actualment, és el president de la Fundació Cultura de Pau i el president de la Comissió Internacional contra la Pena de Mort.
Al llarg dels seus dotze anys al capdavant de la direcció de la UNESCO, va contribuir per tal que aquest organisme fos una institució a favor de la Pau i en defensa dels Drets Humans.
L’any 2.000, quan finalitzà el seu mandat, en homenatge al seu pare i també per donar a conèixer el seu llegat, va cedir una bona part del seu patrimoni cultural, històric i bibliogràfic a la Cambra de Comerç de Tortosa, que en aquella època, el seu president era Valentí Faura.
Un total de 210 peces artístiques i culturals i més de 3.500 llibres d’història i literatura d’arreu del món, conformen la meravellosa donació de Federico Mayor Zaragoza a la ciutat de Tortosa.
Ara, la Cambra de Comerç de Tortosa ha habilitat una exposició permanent amb totes aquestes riqueses en una de les seves sales per tal de donar-les a conèixer a tota la ciutadania i també als visitants vinguts d’arreu.
L’espai té com a objectiu poder difondre aquest patrimoni per poder posar en valor els Drets Humans i la Cultura de la Pau que des de sempre ha defensat Mayor Zaragoza.
L’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa realitza visites a la sala Federico Mayor Zaragoza per a persones individuals, centres escolars i grups turístics els primers dimarts de cada mes de 16:00h a 18:00h.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 4 d’agost de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada