dilluns, 22 d’agost del 2016

Celebració del Dia Mundial de la Poesia







El Palau Oliver de Boteller acull un any més, l’acte central del Dia Mundial de la Poesia

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, han organitzat, un any més, l’acte central del Dia Mundial de la Poesia a les nostres terres.
El director dels Serveis Territorials, Ferran Bladé, ha destacat que en aquesta edició “s’ha apostat per un poema d’Olga Xirinacs per commemorar el dia de la poesia”. En referència a la poetessa, ha dit que “sovint la gent més silenciosa és la que fa més bé la feina”. Ha afegit que “aquest és un dels signes de la bona resposta poètica que sempre us presentem” i s’ha mostrat satisfet del contingut de l’acte i de l’assistència, tenint en compte que es tractava d’una setmana intensa, ja que a Tortosa s’han fet molts actes al mateix temps.
L’acte ha començat amb la lectura del poema “Preneu les roses”, d’Olga Xirinacs, per part dels membres del Consorci per a la Normalització Lingüística, que l’han recitat amb un total de 21 idiomes. Tot seguit, es va fer el tradicional brindis per la poesia, pels poetes i per tots aquells que l’ajuden a difondre.
L’espectacle “Sense pistola”, d’Artur Gaya, Paco Prieto, Laia Oliveras i Kike Pellicer, en el qual es va fer un homenatge al poeta Enric Casasses, va posar punt i final a la celebració del Dia Mundial de la Poesia.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 18 de març de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada