dimecres, 3 d’agost del 2016

Valoració dels resultats electorals del 20-D





“Les forces sobiranistes han guanyat clarament”

Les eleccions espanyoles al municipi de Tortosa van donar un resultat fins ara mai vist, però previsible segons les enquestes realitzades en les darreres setmanes i també les efectuades a peu d’urna. Per primer cop s’imposà per majoria al municipi la candidatura d’En Comú Podem, amb un 21,96% dels vots. Al seu darrere hi van anar les forces independentistes majoritàries a Catalunya, ERC (19,39%) i Democràcia i Llibertat (18,43%). Altres partits com el PSC (15,42%), el PP (10,91%) o Ciutadans (9,87%) van acabar de tancar les xifres dels resultats d’aquests comicis. Pel que fa a Unió Democràtica, el partit de Duran i Lleida escindit de CDC, a Tortosa, a l’igual que a la resta de Catalunya, no ha aconseguit treure bons resultats i això fa que no tinguin cap escó a la cambra del Congrés dels Diputats ni al Senat de l’Estat espanyol.
En relació a aquests resultats, cal destacar la valoració de la diputada al Parlament, Meritxell Roigé, en saber que el cap de llista per Tarragona i alcalde de la ciutat, Ferran Bel, assolia el seu escó.
Roigé ha destacat que “estem satisfets del diputat Ferran Bel que ha aconseguit el seu escó” i “creiem que les forces sobiranistes han guanyat clarament”. Pel que fa a DL, ha referit que “hem guanyat a diferents taules de Tortosa i als municipis de Bítem i Jesús”. En relació a la situació a l’Estat espanyol ha dit que “caldrà fer pactes a nivell espanyol però es pot canviar la dinàmica a dia d’avui” i que “si res no canvia podria entrar Carles Pellicer com a senador per la demarcació de Tarragona”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de desembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada