dijous, 25 d’agost del 2016

Protesta en contra del monument franquista enmig de l'acte de promoció turística al Born






La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes i Jóvens de l’Ebre demanen a l’alcalde, Ferran Bel, que s’aturi la consulta

Sota els crits de “Lo feixisme no es consulta”, representants de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes i de Jóvens de l’Ebre, han irromput enmig de l’acte de promoció turística de Tortosa i les Terres de l’Ebre al Born Centre Cultural.
Just quan la cerimònia inaugural posava el seu punt i final, els manifestants han arribat amb les pancartes fins a la porta de la Sala Moragues demanant la presència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, al qual han xiulat.
Els manifestants han explicat que “aquesta acció s’emmarca dins de la campanya que està duent a terme la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa i té com a objectiu demanar la retirada de la convocatòria de la consulta ciutadana”, ja que suposa “un despropòsit immens i una falta de respecte cap a la memòria històrica i la dignitat democràtica”.
L’alcalde, Ferran Bel, s’ha dirigit al portaveu dels manifestants explicant el perquè d’aquesta consulta democràtica i recordant que “en el seu moment va rebre el suport d’ERC, CIU , PSC i ICV, és a dir, d’una àmplia majoria del ple”. Bel ha condemnat aquest tipus d’actes perquè “no convenen enmig d’una jornada com la d’avui” on el que es pretén és donar a conèixer el patrimoni, la gastronomia o la cultura ebrenca més enllà de les nostres terres i no pas “a fer una acció reivindicativa de termes polítics”. Bel ha demanat “respecte i consideració” per als ciutadans tortosins i per les dues opcions de vot de la consulta i ha encoratjat a la comissió a parlar i dialogar si li demanen hora per fer-ho.
Mentre, els manifestants han anat repartint uns flyers informatius sobre el Monument de la Batalla de l’Ebre i el seu significat als assistents a l’acte del Born. Al flyer s’explicava el caràcter feixista del monument a través dels seus símbols i es feia la pregunta de “per què l’Ajuntament no ha dut el monument franquista més gran de Catalunya fins al Born, tenint en compte que es promocionaven els principals actius turístics?” i reivindicant que aquest és “una vergonya monumental”.
Pel que fa als assistents o a la resta de regidors del consistori, cal destacar que s’han mostrat molestos en el fet que aquests manifestants hagin irromput enmig de l’acte de promoció turística al Born Centre Cultural d’aquesta manera. Altres persones també han comentat que els vigilants de l’entrada del Born no han actuat correctament, ja que no els haurien d’haver permès l’entrada.


Barcelona, 19 de març de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada