diumenge, 14 d’agost del 2016

TortosAntic incrementa el nombre de visitants en la seva nova edició








Tortosa acull TortosAntic, la 2ª fira de col·leccionisme i antiguitats a les Terres de l’Ebre

El Pavelló Firal de Tortosa ha acollit TortosAntic, la 2ª edició de la Fira descarregada d’antiguitats de les Terres de l’Ebre.
La fira ha estat organitzada per l’empresa Llobregat Serveis Firals, una empresa amb més de 20 anys d'experiència, que organitza vuit fires d'antiguitats arreu de l'Estat (Madrid, Cantàbria, Múrcia, Astúries, Navarra i Euskadi), entre les quals, també s’hi afegit Tortosa.
El certamen ha comptat amb un total de 25 expositors vinguts d’arreu de l’Estat espanyol, que han distribuït les més de 12.000 peces al llarg dels 2.000m2 expositius.
Els visitants han pogut observar fins al mínim detall de tota una sèrie d’objectes i productes, entre els quals en destacaven el mobiliari antic, les pintures, tot tipus de vestits, màquines d’escriure i fins i tot els famosos elements Vintage.
En la visita oficial als expositors de la fira hi ha assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel i el tinent d’alcalde de promoció econòmica i fires, Emili Lehmann, acompanyats de les autoritats de la ciutat.
Per la seva banda, el responsable de Llobregat Serveis Firals, ha dit que es tracta “d'una fira de l'estil de mercat ràpid d'antiguitats, amb molt arrelament a França” i que van apostar per Tortosa perquè “era un lloc on no se’n feia cap i pels interessos de la zona, era un bon lloc”. També ha volgut encoratjar la ciutadania de les nostres terres tot dient que “vinguin a veure la fira, perdin la por de preguntar i sobretot busquin el perquè de cada peça, és a dir, el seu valor antropològic”.
El tinent d’alcalde de promoció econòmica i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha destacat que “l’any passat es va fer la prova inicial amb 14 expositors i, enguany, molts d’ells han repetit i hem incrementat la xifra fins a 25”. Ha explicat que aquesta “és un fira molt curiosa, molt correcta, amb un total de 12.000 peces exposades i ubicada en un espai bo”. Ha detallat que “a la fira es poden trobar peces de col·leccionisme, cartellisme, mobiliari antic, joguines, premsa... i tot està a la venda”. Finalment, ha volgut dirigir-se als visitants tot dient que “esperem que aquells que encara no ho coneguin, vinguin, mirin i puguin despertar la seva curiositat”.
A més, durant els dies de la fira es va poder participar en el sorteig d’un ventilador del 1920 que havia format part del mobiliari d’una antiga ferreteria de Tortosa. La guanyadora del sorteig ha estat una visitant de la ciutat d’Olesa de Montserrat.
El fet d’incorporar aquest nou certamen en el calendari firal de Fira Tortosa, implica l’oportunitat de poder ser un referent al nostre país i poder obrir-se al mercat de les antiguitats.
A més, des de l’Ajuntament de Tortosa es vol seguir apostant per la consolidació de noves ofertes firals que promocionin la ciutat arreu del territori i ajudin a dinamitzar l’economia local i territorial.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 14 de febrer de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada