dimecres, 3 d’agost del 2016

Inauguració de l'Exposició de Pessebres i Diorames






L’exposició de Pessebres s’ubica en un nou espai del carrer del Vall

L’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre va inaugurar l’Exposició de Pessebres i Diorames en un nou espai ubicat al carrer del Vall, concretament a la Cripta de la Reparació, ja que a l’anterior espai del C/ Croera s’hi estan fent excavacions arqueològiques relacionades amb els terrenys de les cases del davant de la Catedral.
El president de l’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre, Joan Espuny, es mostrà satisfet de la feina feta des de l’associació i de la nova situació de l’exposició. També va demanar, en nom de tots els pessebristes del territori, la consolidació d’un espai fix per a l’associació on es puguin exposar els pessebres de manera permanent.
L’exposició, que vol recuperar la tradició pessebrista a la ciutat i recordar la figura del fet religiós, consta de 16 diorames, tres dels quals, estan situats a la nostra ciutat (al Portal del Romeu, al carreró d’accés a la catedral i a la Torre del Cèlio).
Segons, Joan Espuny, ha costat prop d’unes 80 hores la realització d’aquests i unes 300 els de tota l’exposició.
L’exposició està organitzada per l’Associació de Pessebristes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre, que compta amb 35 socis, alguns d’ells incorporats en els cursets de pessebrisme que s’han impartit al llarg de l’any al Centre Cívic de Ferreries. A més, també ha comptat amb el suport de pessebristes d’arreu de Catalunya, com els de Mont Roig del Camp o Reus. L’Exposició de Pessebres i Diorames es podrà visitar fins el dia 17 de gener.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 12 de desembre de 2015


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada