diumenge, 7 d’agost del 2016

Valoració de la campanya de dinamització comercial de la ciutat






Els comerciants valoren molt positivament les activitats per dinamitzar el comerç impulsades des de la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa
                       
Aquestes festes, la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa, Tortosa +, i l’Ajuntament de Tortosa, han impulsat una campanya que tenia com a principal objectiu dinamitzar el comerç de la ciutat durant aquestes dies, especialment Nadal i Reis, i afavorir les compres dels clients.
L’activitat estrella d’aquestes festes ha estat la pista de gel de 280m2 que s’ha instal·lat a la Plaça de l’Ajuntament del 5 de desembre al 7 de gener, un dia més del previst inicialment. Aquesta iniciativa ha estat promoguda per més de 800 empreses de l’àmbit comercial i de la restauració i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, la Generalitat i la Cambra de Comerç, entre d’altres associacions i entitats.
La pista tenia un aforament d’unes 55 persones i el preu de l’entrada era de 6€, incloent el lloguer dels patins. A més, alguns dels establiments de la ciutat oferien vals de descompte de 2€ per als seus clients.
La pista, a l’igual que les altres activitats impulsades des de la Federació, ha estat valorada de manera molt positiva per part dels comerciants i també de la ciutadania. Enguany ha tancat les seves portes amb una participació superior a l’esperada, un total de 8.600 persones, un 15% superior a l’any passat.
La dinamitzadora de la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa i de l’Agrupació Centre Comerç, Montse Llorca, ha explicat que “gent de fora i de les comarques del voltant, principalment del Montsià, Vinebre i de la Terra Alta, han vingut a la pista de gel durant les festes”.
Llorca ha valorat positivament la iniciativa, ja que ha tingut “molt d’èxit i ha superat els seus objectius” i que “des de la Federació tenim la intenció de repetir l’experiència de cara a l’any vinent”. Ha afegit que en aquesta edició “s’ha fet més difusió dels descomptes, com en el cas del Nucli Antic”.
A més, la Federació i l’Ajuntament van arribar a un acord per tal que tots aquells que visitessin la pista de gel, comptessin amb un 25% de descompte al Saló Infantil i Juvenil del Nadal Jove; i els visitants del Nadal Jove, tenien un descompte d’1€ a la pista de gel. Això ha suposat que entre tots dos hagin donat entre 200 i 300 tiquets de descompte per a les activitats.
D’altra banda, Montse Llorca ha explicat que “el dia més fluix va ser el de la recollida de cartes dels Patges Reials, ja que va ploure i el treball va ser molt dificultós”. Pel que fa als establiments comercials, ha destacat que “els comerciants estan molt contents i satisfets amb la iniciativa de la pista de gel i aquest any han col·laborat més establiments”. A més, “ha hagut més inversió però es creu que de cara a l’any vinent es mantingui aquesta continuïtat perquè es nota una mica més la recuperació econòmica”.
Aquest any però, la Federació no ha pogut contractar el servei del tren turístic de la zona comercial, tal i com s’havia fet en les passades edicions, ja que suposava un cost més elevat.
A més, també s’han realitzat altres activitats com les paradetes d’alguns dels comerciants, exposades a la plaça Barcelona, o l’actuació itinerant del pallasso Muniatto i els alumnes del Conservatori de Música de Tortosa pels diferents comerços del centre.
També s’ha pogut veure el Pare Noel repartint caramels als nens pels carrers de la ciutat, a la Rua del barri de Ferreries, l’entrega de cartes del Pare Noel a la Fira de Tardor o les fotografies amb el Pare Noel a la Fira de Nadal del Nucli Antic.
Així doncs, tot i que encara no s’han volgut donar les xifres, cal destacar que s’ha notat una mica la recuperació econòmica perquè hem tingut uns dies festius molt bons on es podia veure molta gent pels carrers de la ciutat.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 7 de gener de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada