diumenge, 21 d’agost del 2016

Inauguració de l'exposició "Campos de Amor", de Maria Cemeli







La geometria inexacta, el collage o les peces tridimensionals són la base d’aquesta exposició

L’any passat, l’Ajuntament de Tortosa va recuperar el Premi de Pintura Francesc Gimeno que va aparèixer a la nostra ciutat l’any 1949 amb el nom de la Medalla Gimeno.
Aquest premi va sorgir per tal de recuperar la memòria dels artistes més rellevants de la ciutat i amb l’objectiu de difondre les seves obres que, alhora, ajudaven a ampliar el fons del Museu.
Un any després, la guanyadora del certamen, Maria Cemeli, l’artista lleidatana llicenciada en història de l’art i que ha treballat diferents formes d’expressió artística, ha organitzat una exposició basada en l’obra guanyadora del XIII Premi de Pintura Francesc Gimeno, “16 fragmentos a capella”.
L’exposició, sota el títol “Campos de amor” pretén recollir tot el treball de l’artista durant els darrers dos anys. Cal destacar però, la coherència i la constància que vol transmetre amb les obres, com ja intuïa l’artista en la seva obra guanyadora del premi.
Aquesta tarda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, juntament a l’autora i a la comissària, ha presentat els detalls de l’exposició.
L’exmembre del jurat del Premi de Pintura Francesc Gimeno, Assumpta Rosés, ha explicat que “ens vam mostrar sorpresos amb l’obra de la Maria Cemeli perquè és una pintura amb bidimensió” i que “la base d’aquesta exposició és el desplegament d’objectes que l’autora porta al pla del quadre i reordena jugant amb diferents plans i orientacions”.
Ha afegit que “l’obra de l’artista vol tenir presència a les ciutats modernes creant espais importants a la natura” i que “els treballs de l’exposició reflexionen sobre el volum, les plantilles, el buit i la dimensió, a través d’un complex treball, geomètric, poètic i reflexiu que s’estén cap a la tridimensionalitat pels materials i pel concepte espacial”.
Per la seva banda, l’artista, Maria Cemeli, s’ha mostrat “emocionada” pel fet d’organitzar aquesta exposició. Ha explicat que “la instal·lació vol tenir en compte les presències arquitectòniques d’aquest espai, a través de les parets i els jocs de llum de l’espai” i que “pretén parlar del desenvolupament de la ciutat de manera metafòrica o poètica vinculant-nos al canvi entre la vida rural i urbana”.
Finalment, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut agrair la feina feta per part de l’exregidor de cultura, Joaquim del Pino, que va permetre recuperar l’edició d’aquest premi en l’anterior legislatura. També ha reconegut el compromís i l’esforç fet des de l’àrea de cultura i ha dit que “espera que hi hagi molta gent que visiti l’exposició d’aquí a l’1 de maig” i que “s’intenti posar les obres a l’abast de la gent i explicar-les”.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 18 de març del 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada