dimarts, 16 d’agost del 2016

Inauguració de la XXI Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre








Jesús acull la XXI edició de la Fira de l’Oli de els Terres de l’Ebre i de nou compta amb l’Àgora de l’Oli

El passat dissabte 27 es va dur a terme la recepció oficial de l’inaugurador de la Fira, Jordi Baiget, conseller d’empresa i coneixement  que va signar el Llibre d’Honor del Saló Noble de l’Ajuntament de l’EMD de Jesús.
A continuació, es va inaugurar l’exposició de peces i atuells relacionats amb la cultura de l’oli, de l’antiquari Ruiz – Prades.
A les 17:00h va tenir lloc la Inauguració Oficial de la XXI edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre, a càrrec del conseller, Jordi Baiget i es van iniciar els parlaments al pavelló cobert de La Pèrgola a causa de les inclemències meteorològiques.
Per la seva banda, l’alcalde – president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, va explicar que “vam decidir convidar el conseller arran d’un comentari que va publicar a les xarxes socials on s’instava al sector perquè l’oli sigui l’ambaixador del món”. En relació a la fira, va destacar que “durant els primers anys es feia una festa de l’oli per posar en valor els incentius del poble” i que “en els darrers anys hem ajudat en la difusió i en la producció i hem intentat ser l’aparador del món de l’oli”.
Va agrair la feina feta durant aquests anys a Pere Panisello i Josep Puig, impulsors de la fira, amb els quals “sense ells no s’hauria pogut fer aquesta mostra”.
Va afegir que “s’ha de seguir treballant sota un mateix paraigua per fer país i territori i per tal de donar cabuda a una part econòmica molt important” i va voler reconèixer el mèrit de poder comptar amb una nova edició de l’Àgora d’Oli – Espai Gourmet de les Terres de l’Ebre.
Finalment, va dirigir-se al conseller per demanar-li que “en un país nou també han d’haver fires per dinamitzar els pobles com aquesta” i que “s’ha de prendre el repte d’ajudar el sector perquè l’oli sigui present al món, ja que si ho és, les Terres de l’Ebre també ho seran”.
 D’altra banda, el conseller, Jordi Baiget, va destacar que “es mostra fermament convençut en que l’oli ha de ser present al món” i que “Catalunya no té grans empreses, gairebé totes són petites i mitjanes, però fan i creen riquesa per a la gent que vol viure en aquest país”.
També va parlar de la XXI Fira, tot dient que “fer la XXI edició de la fira és molt important perquè ja està consolidada i compta amb la complicitat de tots els representants del sector”. Va destacar que “a més, és un punt de trobada per a la gent de tots els territoris” i que “és positiu que se sentin acollits en un territori com aquest, que és ric, divers i amb iniciatives per tothom”.
Finalment va anunciar que “el suport institucional ja el teniu i també tindreu el recolzament econòmic” i va desitjar a la població que “aquests siguin uns dies per donar a conèixer l’oli i perquè el poble celebri la festa en germanor”.  
En finalitzar els parlaments, les pubilles i pubilletes de Jesús, juntament amb l’alcalde, Víctor Ferrando, van fer el lliurament d’una insígnia, un morter, un quadre amb l’escut de l’EMD, un parell de llibres sobre les nostres terres i Jesús i la camisa i el mocador típics d’allí, a l’inaugurador, Jordi Baiget. La Banda Juvenil de l’Escola de Música Manel Martínez i Solà va interpretar dues BSO de pel·lícules.
El mateix dia es va celebrar la XXI Trobada de Grallers i Dolçainers del Països Catalans, que es van concentrar a l’edifici de l’Escola de Música i van desfilar per la fira.
A les 20:00h es va fer l’entrega de premis del XVI Concurs de Pintura del Poble de Jesús.
Entre els principals concursos que ha acollit aquesta edició, en destaquen principalment el Concurs de Mestres del Morter, el XXI Concurs d’allioli, el XXI Concurs de plegadors d’olives manuals o el XVII Concurs de llançadors amb la boca de pinyols d’olives.
En el marc de la fira, els visitants també van poder gaudir de nou de la ruta de tapes de Jesús, on hi van participar els diferents bars i restaurants del poble. Entre els diferents participants que finalitzin tot el circuit es farà un sorteig de 300€ i un altre de 100€ per gastar als establiments jesusencs.
Aquesta edició també ha comptat amb la mostra gastronòmica de l’Àgora de l’Oli – Espai Gourmet de les Terres de l’Ebre, que organitza per segon any consecutiu la Cambra de Comerç de Tortosa, juntament amb els empresaris del sector de l’oli. En el concurs de Tasts d’Olis, el guanyador ha estat l’Agrícola del Camp Iberolei.
Malgrat les inclemències meteorològiques, la XX Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre ha comptat amb una elevada participació en els concursos més destacats.
Des de l’EMD de Jesús s’espera que de cara a les properes edicions es segueixi treballant per promocionar el sector agroalimentari i l’oli de les nostres terres i que segueixi comptant amb la implicació i col·laboració del teixit associatiu del poble jesusenc i de tots els que la fan possible.

                                                                             
Jesús (Tortosa), Terres de l’Ebre, 27 de febrer de 2016


Redactat per: Irene López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada